E-Liquids

E-liquidsDe Hoornse Damper heeft diverse lijnen e-liquid op basis van verschillende verhoudingen PG (Propyleen Glycol)/VG (Vegetable Glycerine). Het hoofdbestanddeel PG heeft – naast de bindingsfunctie – voornamelijk als doel het dampmengsel vers te houden. Niemand weet waarom, maar iedereen lijkt schrik te hebben van deze naam. Klinkt het dan zo gevaarlijk? Geen zorgen, de officiële Wereldgezondheidsorganisatie heeft dit vloeistofje goedgekeurd voor consumentengebruik. Voor wie mij niet gelooft: de vloeistof zit ook verwerkt in diverse lekkernijen. En frisdrank!


VG staat voor Vegetable Glycerine. Dit is het andere hoofdbestanddeel van de e-liquid. Het heeft eigenlijk grotendeels dezelfde functies als die van PG. Het verschil? Vegetable Glycerine zorgt voor meer damp in vergelijking met e-liquids die enkel uit Propyleen Glycol bestaan. VG is doorgaand een substantie die iets dikker is. Een e-liquid die enkel PG of alleen VG bevat bevindt zich in een overduidelijke minderheid. Want bij quasi elke vloeistof komen zowel PG als VG voor in een bepaalde verhouding.


De verschillende e-liquids zijn te krijgen in de volgende nicotine-gehaltes: 0 mg, 6, mg, 12 mg, 18 mg per flesje. Let op: nicotine is zeer verslavend!