DIY

Do it yourself liquids

Eigen e-liquids maken?  Dat kan heel makkelijk! De Hoornse Damper heeft de basis liquids (pg/vg) in verschillende verhoudingen op diverse nicotine sterktes en heerlijke aroma’s voor het maken van je eigen e-liquids.

Met een base liquid en aroma kan iedereen naar hartelust experimenteren. Base liquid omvat alle mogelijke combinaties van PG/VG verhoudingen en nicotinegehaltes. De Hoornse Damper heeft base liquids in de volgende verhoudingen 70/30 PG/VG, 50/50 PG/VG en 30/70 PG/VG en met nicotinesterktes op 1,3,6 en 12 mg.

In combinatie met een aroma valt er eindeloos te combineren. Iedere gewenste smaak kan gemaakt worden.

Base

Base is het basisingrediënt van de E-liquid. Dit isde smaakloze vloeistof waaraan de kleur-, geur- en smaakstoffen zich hechten. Base liquid omvat alle mogelijke combinaties van PG/VG verhoudingen en nicotinegehaltes.

Aroma

Aan de base kunt u aroma’s (smaakstoffen) toevoegen. Aroma’s bevatten geen nicotine of een PG/VG verhouding. Er zijn oneindig veel smaken verkrijgbaar en u kunt ook smaken met elkaar mengen. De Hoornse Damper heeft verschillende uitstekende fruitaroma’s van Exclucig in het assortiment die u desgewenst ook kunt combineren tot die ene perfecte E-liquid. Ook kunt u aan een bestaande E-liquid wat aroma toevoegen. Zo kunt u uw favoriete liquid een persoonlijk tintje geven.

Mengverhouding

Er bestaan verschillende manieren om de aroma’s toe te voegen aan de base liquid. Dit kunt u doen door te kijken naar de hoeveelheid of het aantal druppels (1 ml bestaat ongeveer uit 30 druppels aroma).
De mengverhouding kan per merk en per aroma verschillen. Let goed op de beschrijving die bij het merk of het aroma staat beschreven. De verhouding van een aroma is vaak 5 tot 15% ten opzichte van de base liquid. Voor de fruitaroma’s van Exclicig geldt een mengverhouding van 1 ml (30 druppels dus) aroma op 10 ml base liquid.

Steeping

Na het mengen van de base liquid met het aroma heeft elke zelfgemaakte E-liquid een rijpingsproces nodig. Het rijpingsproces bij een E-liquid noemt men ‘steeping’. Het rijpen van een E-liquid is bedoeld om de base en het aroma goed met elkaar te laten mengen.

Het rijpingsproces zorgt ervoor dat het aroma beter tot zijn recht komt. Elk aroma heeft een eigen rijpingsproces. Het is dan ook belangrijk om de beschrijving bij elk aroma goed door te lezen. De rijpingstijd hangt ook af van de base liquid die u gebruikt. Tijdens het rijpingsproces is het belangrijk dat de E-liquid op een droge, stofvrije, donkere, koele en veilige plaats staat (niet in de koelkast). Af en toe kunt u het flesje schudden en het dopje eraf draaien. Een aroma heeft een minimale steepingtijd van 1 á 2 dagen.
Hoe langer u wacht, hoe sterker en intenser de smaak wordt van uw zelfgemaakte E-liquid.

11
Yes
None
1
1000000
Naam...
/diy/
Thumbnail
Sorteer op: